Slibný rozjezd. Češi zvládli vstup do WSG s domácí Argentinou

Slibný rozjezd. Češi zvládli vstup do WSG s domácí Argentinou

Reprezentace mužů úspěšně vstoupila do šampionátu v Argentině, když porazila domácí tým 6:2. Češi si sice vypracovali tříbrankové vedení, ale domácí tým, který hnala zaplněná tribuna, nakonec usilovně bojoval až do samotného závěru zápasu o dobrý výsledek.

Povedený vstup a rychlá branka ve 3. minutě pomohla českému týmu do úvodu World Skate Games 2022. První příležitost využil Jakub Bernad, který si udělal prostor po kličce do bekhendu a zavěsil nad Mazzaferra.

Zvýšit mohla Cik ve spolupráci s Fialou a Bernadem. Mazzaferro zázračně zasáhl rukou, kterou nastavil do odkryté branky. 

Češi dostali možnost, aby přidali druhou branku v přesilovce, ale Argentina se ubránila. Prosadil se až ve 13. minutě Petr Kafka, který si vyměnil puk s Markem Loskotem.  V téže minutě ještě udeřil Martin Fiala, který svižnou střelou nedal brankáři Argentiny možnost zareagovat.

Komplikace přišla v závěru první poloviny. Argentina dostala přesilovou hru, aby Joaquin De Giacomi za pomoci teče českého hráče snížil na rozdíl dvou branek.

Čtyřicet vteřin druhé části a bylo to znovu o tři góly. Parádní kombinace Čechů od Kafky přes Strýčka skončila až u Patrika Šebka, který zakončoval nad vyrážečku.

Argentinci se chtěli rychle vrátit do hry a Haiek byl dvakrát osamocen před Brabcem. Nejprve jej zastavila tyč, následně se vyznamenal Brabec. Snížení ale přišlo ve 31. minutě.

Joaquin De Giacomi udeřil jako blesk z čistého nebe, když využil dobrého napadání spoluhráče a soupeř zase začal zlobit.

Klid mohl Čechům na hokejky vrátit Martin Fiala, jenže argentinský brankář ho nejprve vychytal a následně zazvonila tyč. A tak přišel čas Petra Kafky, který se procpal mezi dva Argentince a z prostoru mezi kruhy už si věděl rady.

V poslední minutě ještě český tým dostal možnost přesilovky, kterou také využil. Na 6:2 uzavřel skóre Petr Školoud, který mířil nad lapačku Mazzaferra.

Argentina – Česko 2:6 (1:3)

Branky a nahrávky: 20. Giacomi (Vadra), 31. Giacomi (Marengo) – 3. Bernad, 13. Kafka (Loskot), 13. Fiala (Vyoral), 21. Šebek (Strýček), 39. Kafka, 40. Školoud (Bernad).

Argentina: Mazzaferro – Vadra, Haiek, De Giacomi, Shanly, Galban, Echevarria, Palanga, Beltrami, Galban, Rey, Marengo A. E., Bustos, Rojas, Marengo S.

Česko: Brabec – Cik, Kuchař, Strýček, Bernad, Školoud, Skácel, Andrýsek, Šebek, Kafka, Fiala, Vyoral, Loskot.