Drtivé vítězství českého týmu! Švýcaři inkasovali šestnáct branek

Drtivé vítězství českého týmu! Švýcaři inkasovali šestnáct branek
autor fotografie: Archiv World Skate

Než Češi spustili kanonádu, stihli stejně jako v úvodním utkání Světových her inkasovat. Ale ani od Švýcarů se nenechali zaskočit a tentokrát je netrápila koncovka. Švýcarsku totiž nasypali 16 branek a zaslouženě berou druhé vítězství na turnaji!

Švýcarsko – Česko 1:16 (1:10)

Branky a nahrávky: 2. Reinmann – 3. Rubeš (Bernad), 5. Loskot (Kafka), 5. Loskot (Zbořil), 10. Fiala (Flynn), 12. Rubeš (Fiala), 12. Flynn, 13. Šebek (Bernad), 17. Loskot (Bernad), 19. Loskot (Kafka), 20. Bernad, 25. Kuťák (Kafka), 27. Turek, 28. Fiala (Vyoral), 37. Vyoral (Fiala), 39. Šebek (Rubeš), 40. Fiala (Vyoral).

Švýcarsko: Hug – Heinrich, Steger, Mercier, Schlappi, Eisenegger, Kamber, Reinmann, Herta, Dietrich, Rohner, Di Biese, Sturny.
Česko: Brabec – Chamrád, Zbořil, Bernad, Turek, Flynn, Šebek, Kafka, Fiala, Rubeš, Vyoral, Loskot, Kuťák.

Hodnocení trenéra Martina Mecery: "Kluci do puntíku splnili taktický plán na soupeře. Využili jsme slabá místa švýcarského týmu. Soupeře jsme přebruslili a přehráli kombinační hrou, z čehož jsme si dokázali vytvořit šance a dařilo se nám je využívat. Vyjma chyby, ze které se soupeř rychle dostal do vedení, tak jsme v první polovině dominovali a opravdu jsme sehráli dobré utkání. Dařilo se nám i na přesilovkách, což je potěšující zpráva. V polovině zápasu za stavu 10:1 bylo v podstatě rozhodnuto a tempo naší hry se snížilo. Začali jsme hrát více individuálně, na čemž musíme zapracovat a eliminovat. Když budeme hrát náš inline, který je rychlý a kombinační, tak to je přesně, co chceme hrát. Na utkání s Itálií máme hlavně z druhé poloviny pár momentů, kterých se potřebujeme vyvarovat."

Ostatní výsledky:

B | Lotyšsko – Itálie 2:7
A | Kolumbie – Kanada 1:5
A | USA – Francie 6:2

Fotogalerie

Zobrazit fotografie