Tygři využili odložených zápasů a na Západě vedou, Devils už o první příčku nepřijdou

Tygři využili odložených zápasů a na Západě vedou, Devils už o první příčku nepřijdou

Ve skupině Západ se v původním sobotním termínu nakonec uskutečnil pouze jeden zápas. Duel mezi Hořovicemi a Hradcem Králové byl odložen na středu 7. června (19:30), utkání mezi Černošicemi a Prague Rats termín ještě nemá. Černošice však měly v plánu ještě souboj s druhým pražským klubem Roller Storm a mohly se tak dostat do čela tabulky české skupiny nejvyšší soutěže.

Tygři nakonec soupeře z hlavního města rozstříleli 13:5 a v průběžném pořadí tak mají o bod více než Rats, které ale odehrály o zápas méně. Černošice si ještě v prvním poločase vytvořily pohodlné vedení 10:1 a po přestávce si už náskok jen hlídaly. Hattrick nastříleli Petr Kafka s Danielem Kružíkem, oba si také připsali po jedné asistenci. Ještě o bod více si ze sobotního střetnutí odnesli David Sem (2+3) a Petr Šinágl (1+4).

V dresu hostů se dvěma góly a jednou asistencí prezentoval Šimon Slavíček, jenž se v produktivitě skupiny Západ s bilancí 13+8 dotáhl na královehradeckého Zdeňka Čápa a díky vyššímu počtu vstřelených branek (Čáp zaznamenal 21 bodů za 21 asistencí) se posunul před něj na druhou příčku. Čáp má nicméně s Východočechy, kteří v extralize obhajují stříbro, zápas k dobru. 

ZÁPASY | TABULKA | STATISTIKY


Ve skupině Východ proběhla všechna tři utkání pátého kola podle původního programu. Přerov na hřišti Brna dokázal smazat dvoubrankovou ztrátu, když se trefil také Aleš Jergl, který za Night Birds v této sezoně nastoupil vůbec poprvé. Na gól Filipa Krále ze 37. minuty ale už úřadující šampion odpověď nenašel a s Mission Roller tak prohrál těsně 2:3. 

Ve stejný čas na sebe narazily první Zlín a poslední Uherský Brod. Devils sice vyhráli 13:8 a prodloužili sérii bez porážky, Kanci je však na jejich půdě dokázali potrápit. Hosté po minutě a půl otevřeli skóre a v prvním dějství pak dvakrát vyrovnali. Totéž se jim povedlo i ve druhé půli, Devils definitivně strhli vývoj skóre na svou stranu až třemi trefami v rozmezí 30. a 32. minuty. Brodští se poté zmohli už jen na jedinou branku, zatímco domácí přidali ještě další tři. 

Nejproduktivnější hráč Devils i celé moravské skupiny extraligy Lukáš Chludil si připsal gól a čtyři asistence. Celkově zatím nasbíral 32 bodů za osm branek a 24 asistencí. Kanonýr Daniel Gazda tentokrát Zlínu chyběl, body ale sbírali jiní. Dominik Luža zkompletoval hattrick (3+1), Jiří Karafiát, Tomáš Pavlůsek a Filip Šindelek zaznamenali shodně dvě trefy a tři gólové nahrávky. Uherskému Brodu nepomohl k prvním bodům v probíhajícím ročníku ani mimořádný kousek v podání Martina Červenky, který nasázel pět gólů a na jednu branku Kanců přihrál. 

Zlín, jemuž v bodování skupiny Východ patří hned prvních sedm příček, vede tabulku nadále o šest bodů před druhými Boskovicemi. Ty totiž v posledním ze sobotních zápasů porazily doma Přerov vysoko 10:4. Výrazný podíl na druhém triumfu Boskovických nad Night Birds v této sezoně měl veterán David Šebek, který se blýskl čtyřmi góly a jednou asistencí. Autorem dalšího hattricku se stal Tomáš Müller, Lukáš Šmíd se zase přihrávkou podílel na čtyřech trefách Jihomoravanů. 

Pořadí v moravské části nejvyšší soutěže se tak nezměnilo. Zlín už má jisté, že do čtvrtfinále play-off půjde jako lídr tabulky. Následují ho Boskovice a třetí Brno. Přerov figuruje na čtvrté pozici a Uherský Brod je bez bodu a naděje na účast ve vyřazovací fázi poslední. 

ZÁPASY | TABULKA | STATISTIKY