Přerov smetl Uherský Brod 17:2, Plášek nasázel dvojitý hattrick

Přerov smetl Uherský Brod 17:2, Plášek nasázel dvojitý hattrick

Inline hokejisté Přerova v šestém kole Stilmat extraligy deklasovali doma Uherský Brod vysoko 17:2. Útočník Night Birds Karel Plášek se blýskl šesti góly, jeho spoluhráč Jakub Navrátil zaznamenal klasický hattrick. Kanci zakončili letošní sezonu bez jediné výhry i jediného bodu.

Skóre přitom otevřeli hosté, po Raušově střele dorazil puk za Machače kapitán Uherského Brodu Martin Červenka. Přerov ale do konce prvního poločasu odpověděl sedmi góly. K obratu zavelel tři minuty po začátku zápasu Aleš Jergl, který zamířil do horní části brodské branky. Obrat poté zakončením do pravého horního rohu dokonal v deváté minutě Tomáš Krupa.

Obhájce titulu z loňské sezony poté svůj náskok postupně navyšoval. Při vlastním oslabení se prosadil Karel Plášek, krátce po návratu z trestné lavice poté bekhendovým blafákem skóroval Aleš Jergl. Night Birds na rozdíl od Kanců svou jedinou přesilovku v duelu využili, Jerglovu nabídku tečoval do sítě najetý Daniel Indrák.

„Sovičky“ se před přestávkou trefily ještě dvakrát. Nejprve ujeli na brankáře Nowaka Jergl a Jakub Navrátil, vyměnili si puk a Navrátil zblízka vystřelil pod horní tyčku. V poslední minutě první půle si pak najel před Nowaka Tomáš Hanák a vystřelil mimo dosah betonu i lapačky brankáře Kanců.

Přerovská kanonáda pokračovala i ve druhém dějství. Pokus domácího kapitána Pavla Hanáka byl tak přesný, že trefil tyčku nacházející se uvnitř brodské brány. Pak Tarnoczy vybídl ke skórování Jakuba Navrátila a Nowak byl bez šance. Jakub Navrátil v čase 23:02 zkompletoval hattrick a přidal desátý gól Night Birds v zápase.

Následně se podruhé v duelu prosadil Karel Plášek. Ten překonal bezmocného Nowaka poté, co hostující brankář zneškodnil šanci Indráka. Na něj navázali rodinnou spoluprací kapitán „Soviček“ Pavel Hanák a jeho synovec Tomáš Hanák, jenž si stejně jako Plášek připsal druhou branku.

Ve 35. minutě si vybral slabší chvilku gólman Uherského Brodu Nowak, který nezachytil střelu Karla Pláška na přední tyč z rohu útočné poloviny. Plášek tak dovršil hattrick a stále neměl dost. Ještě předtím ale Adam Holík poslal kotouč mezi Nowakovy betony a na druhé straně nepatrně zmírnil tvořící se debakl Kanců jejich kapitán Milan Šiller.

Poslední dva góly v zápase měl na svědomí opět Karel Plášek. Ve 38. minutě doklepl do sítě puk, který zůstal volný za ležícím brankářem. Necelou minutu nato pak na levém kruhu zužitkoval přihrávku Navrátila a dvojitý hattrick byl na světě.

Přerovská výhra o patnáct branek je zatím nejvyšším vítězstvím v celém dosavadním průběhu extraligové sezony. Night Birds v ní teprve podruhé uspěli v základní hrací době – znovu proti Uherskému Brodu. Ten završil letošní ročník suverénně poslední. 



10.06.2023 11:00| 6.kolo| Přerov| 88 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC KANCI Uherský Brod
17:2
IHC KANCI Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 1:0

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:45IHC KANCI Uherský Brod -0:1Martin ČervenkaRauš David
03:00IHC Night Birds Přerov-1:1Aleš JerglPavel Hanák
08:29IHC Night Birds Přerov-2:1Tomáš KrupaTomáš Hanák, Adam Holík
12:39IHC Night Birds PřerovSHG3:1Karel PlášekDaniel Indrák
14:36IHC Night Birds Přerov-4:1Aleš JerglTomáš Krupa
16:53IHC Night Birds PřerovPPG5:1Daniel IndrákAleš Jergl, Jakub Navrátil
17:18IHC Night Birds Přerov-6:1Jakub NavrátilAleš Jergl
19:07IHC Night Birds Přerov-7:1Tomáš HanákAleš Jergl
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
21:55IHC Night Birds Přerov-8:1Pavel HanákAdam Holík
22:11IHC Night Birds Přerov-9:1Jakub NavrátilPatrik Tarnoczy, Karel Plášek
22:44IHC Night Birds Přerov-10:1Jakub NavrátilPatrik Tarnoczy, Karel Plášek
23:17IHC Night Birds Přerov-11:1Karel PlášekDaniel Indrák, Patrik Tarnoczy
30:24IHC Night Birds Přerov-12:1Karel PlášekPatrik Tarnoczy, Jakub Navrátil
33:42IHC Night Birds Přerov-13:1Tomáš HanákPavel Hanák, Adam Holík
34:55IHC Night Birds Přerov-14:1Karel Plášek
35:58IHC Night Birds Přerov-15:1Adam HolíkPavel Hanák
36:38IHC KANCI Uherský Brod -15:2Milan ŠillerMartin Červenka, Vlastimil Oharek
37:11IHC Night Birds Přerov-16:2Karel PlášekDaniel Indrák
38:02IHC Night Birds Přerov-17:2Karel PlášekJakub Navrátil, Daniel Indrák