1. liga zná účastníky Final Four. Tři vítěze doplní obhájce z Poličky

1. liga zná účastníky Final Four. Tři vítěze doplní obhájce z Poličky

Druhá nejvyšší česká soutěž mužů má před sebou závěrečný turnaj, který se uskuteční v neděli 25. června v Chrudimi. O titul si to rozdají čtyři týmy, které postoupily ze tří skupin. Obhájcem je tým IHC Rebels Polička, který se ale kvalifikoval ze druhé pozice skupiny střed, jehož určil nejlepší koeficient z týmů na druhé pozici.

IHC ESSE Lovosice

ESSE Lovosice byly ve své nováčkovské sezóně v druhé nejvyšší soutěži hodně úspěšně. Západní skupinu dokázaly ovládnout, když ovládli sedm zápasů, jen jednou prohrály a to proti hořovickému béčku. S tím Lovosice bojovaly o přímý postup, a nakonec se to povedlo. Hořovické béčko na závěrečný turnaj nepostoupilo, neobhájí tak loňský bronz.


IHC Hanáci Kroměříž

Východní skupina byla v letošní sezóně pouze tříčlenná. O postup se nakonec bojovalo pouze ve dvou, a to mezi Kroměřížem a béčkem Přerova. Kroměřížský tým byl nakonec úspěšnější, když ze šesti zápasů dokázal vyhrát čtyřikrát. Přerov tak skončil druhý a na finálový turnaj se nepodívá.


IHC Blackfin Chrudim

Ve skupině střed bojovali o postup lonští finalisté. Rozhodovalo se až v posledním hracím dni, ve kterém se oba potkali proti sobě. Úspěšnější byl Blackfin, když v přímém souboji zajistil postup z prvního místa. Chrudimský tým se v základní části potkal s výbornou formou. Z patnácti zápasů dokázal zvítězit hned dvanáctkrát.


IHC Rebels Polička

Loňského vítěze porážka od Chrudimi mrzet nakonec nemusela, neboť se stal nejlepším týmem na druhém místě. Získal tak poslední čtvrtou místenku.  Polička ze čtrnácti utkání zvládla zvítězit v jedenácti případech a ve dvou případech pak po samostatných nájezdech. 


Loňské pořadí:

1. místo: IHC Rebels Polička

2. místo: Blackfin Chrudim

3. místo: HC Cvočkaři Hořovice B


Program Final Four

Konečná tabulka skupiny západ | Konečná tabulka skupiny střed | Konečná tabulka skupiny východ

Výsledky skupiny západ | Výsledky skupiny střed | Výsledky skupiny východ