Rats, Tygři, Brno a Přerov. Chrudim hostí v sobotu extraligové Final Four!

Rats, Tygři, Brno a Přerov. Chrudim hostí v sobotu extraligové Final Four!

Final Four Stilmat extraligy inline hokeje se v sobotu uskuteční na zimním stadionu v Chrudimi. V zahajovacím zápase o postup do finále se Prague Rats střetnou s úřadujícím šampionem z Přerova, který po vyřazení lídra skupiny Východ Zlína vyzve také lídra skupiny Západ. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Černošice a Brno. Poražené týmy čeká duel o třetí místo. Finále je v plánu od 19:00. Utkání můžete sledovat v textových přenosech na onlajny.com nebo stream na czechicehockey.tv.

IHC Prague Rats

Nejvýše nasazený účastník Final Four. Vítěz skupiny Západ, který v základní části získal osmnáct bodů. Rats se ve čtvrtfinále utkaly s městským rivalem Roller Storm, jenž je v prvním zápase potrápil. Černobílí ale po přestávce i díky hattricku Lukáše Plose otočili skóre z 2:3 na 6:3 a ve druhém duelu Storm smetli vysoko 8:1. V bitvě o finále nastoupí proti Přerovu, který obhajuje titul z loňské sezony.


SK Černošice

Až do posledního kola základní části živily naději na prvenství ve skupině Západ. Černošice ho sice nakonec nevybojovaly, přes čtvrtfinále se ale přesto dostaly. Tygři doma vyřadili vicemistra z minulého ročníku nejvyšší soutěže Hradec Králové. V prvním utkání se jako klíčové ukázalo jejich vedení 5:1, které už Východočeši dotáhnout nedokázali. Druhý zápas nabídl patnáct branek a zvraty. Ten definitivní obstaral krátce před koncem základní hrací doby Petr Kafka, jenž zároveň zkompletoval hattrick a poslal Středočechy mezi nejlepší čtyři.


Mission Roller Brno

Černošice vyzve v semifinálovém střetnutí Brno. Jihomoravané na Final Four postoupili přes krajského protivníka Boskovice, s nímž v aktuální sezoně mezi mantinely neprohráli ani jeden zápas. V prvním duelu čtvrtfinále Mission Roller udržel čistý štít a zvítězil přesvědčivě o šest gólů. Během prvního dějství druhého utkání zase předvedl účinnou reakci na rychlou boskovickou trefu a také zásluhou hattricku Filipa Krále může nadále pomýšlet na medailové umístění.


IHC Night Birds Přerov


Přerovský sen o obhajobě extraligového titulu z předchozího roku žije. Night Birds měli ze všech celků, které zasáhnou do Final Four, nejkomplikovanější čtvrtfinále. Nejen, že narazili na Zlín – suverénního vítěze skupiny Východ i nejčastěji bodující tým celé základní části. Sérii v Baťově městě navíc ještě museli otáčet. V prvním zápase neudrželi náskok z první půle a nakonec prohráli 5:6. Poté ale zaznamenali pro změnu těsnou výhru a s Devils si to o postup rozdali v extra prodloužení. To ve prospěch Přerova rozhodl Karel Plášek a nasměroval „Sovičky“ proti dalšímu lídrovi – Prague Rats.


PROGRAM UTKÁNÍ FINAL FOUR

12:10 | SEMIFINÁLE | IHC Prague Rats vs. IHC Night Birds Přerov
13:30 | SEMIFINÁLE | Mission Roller Brno vs. SK Černošice
16:10 | O 3. MÍSTO
19:00 | FINÁLE


PŘENOSY

LIVE STREAMY NA CZECHICEHOCKEY.TV

TEXTOVÉ PŘENOSY NA ONLAJNY.COM