Final Four bláznivých přestřelek, ve starších žácích se raduje Přerov

Final Four bláznivých přestřelek, ve starších žácích se raduje Přerov
autor fotografie: Juniorský hokej

Novým mistrem v kategorii starších žáků se stali inline hokejisté Přerova. Ve víkendovém Final Four v Kroměříži v semifinále deklasovali Prague Rats a ve finále si poradili se Zlínem. Devils o jednu příčku vylepšili umístění z minulé sezony, ve které skončili třetí. Do souboje o zlato se dostali přes Pardubice, Dynamo poté podlehlo i Rats. Pražané na rozdíl od loňska duel o třetí příčku zvládli. Tři ze čtyř zápasů vrcholného turnaje nabídly alespoň dvanáct branek.

Jako první mělo divoký průběh semifinále mezi Pardubicemi a Zlínem. Východočeši neudrželi vedení 6:3 z prvního poločasu. Devils po přestávce předvedli obrat, Radim Cekota nastřílel v rozmezí necelých deseti minuty čtyři góly. Dynamu nepomohl ani hattrick a tři asistence vysokého Melichara Kováře. 

Pardubice sice patnáct sekund před koncem snížily na rozdíl jediné branky a zkusily hru bez brankáře, vyrovnat na 10:10 ale už nedokázaly. Těsně před závěrečnou sirénou ještě zlínský kapitán Mišurec sestřelil jednoho ze soupeřů a od rozhodčích dostal pětiminutový a navrch také desetiminutový trest. Ve finále, do kterého jeho tým postoupil do vítězství 10:9, následně nemohl nastoupit.

Přerov si v druhém semifinále proti Prague Rats vytvořil už v první půli pohodlný pětigólový náskok. Po přestávce ho nadále navyšoval, Michael Pavlica se trefil čtyřikrát. Teprve ve 35. minutě Night Birds povolili dvakrát skórovat také celku z hlavního města, do bitvy o titul se dostali po vysokém triumfu 10:2. 

Nejméně branek bylo k vidění v zápase o bronz. Pardubice zásluhou Chlupáčovy střely do horní části branky od patnácté minuty vedly. Stav 1:0 poté platil do 28. minuty, kdy vyrovnal Pok, a ve 32. minutě Pražané po gólu Pospíšila skóre otočili. Také Dynamo však zvládlo odpovědět a utkání pomalu spělo do prodloužení. To nicméně v čase 38:39 z dorážky odmítl Alex Pok, jenž druhou trefou v duelu zařídil Rats výhru 3:2 a bronz. 


Rats hrály o třetí místo i loni, tehdy ale v Přerově podlehly Zlínu vysoko 2:14. Devils tentokrát prošli do finále, které začali lépe. Proti přerovským Night Birds v prvním dějstvím ani jednou neprohrávali a do druhého poločasu šli s dvoubrankovým náskokem.

Ten jim ale nevydržel a Hanáci do 35. minuty otočili skóre z 2:4 na 9:4. Čtyři góly si stejně jako v semifinálovém střetnutí připsal Michael Pavlica. Zlínští poté začali mocně dotahovat, na víc než rozdíl dvou branek se už však nedostali. Na prvenství mezi staršími žáky jim nestačily ani čtyři trefy Jonáše Marka. Oproti předchozímu ročníku si nicméně polepšili, minule v semifinále těsně prohráli s Úhřeticemi a vítězstvím nad Prague Rats pak získali bronz. 

„Sovičky“, které loni na domácí půdě ve Final Four starších žáků nestartovaly, zdolaly Devils 9:7 a přerovský klub tak po dorostu získal v Kroměříži druhý titul.

Pořadí
1. IHC Night Birds Přerov
2. IHC Devils Zlín
3. IHC Prague Rats
4. IHC Dynamo Pardubice

Výsledky
Semifinále | IHC Dynamo Pardubice – IHC Devils Zlín 9:10
Semifinále | IHC Night Birds Přerov – IHC Prague Rats 10:2
O 3. místo | IHC Dynamo Pardubice – IHC Prague Rats 2:3
Finále | IHC Devils Zlín – IHC Night Birds Přerov 7:9