Prague Rats vystřídaly na trůnu Přerov. Stříbro pro Brno, bronz patří Černošicím

autor fotografie: Markéta Křížová

Inline hokejisté Prague Rats se stali čerstvými vítězi Stilmat extraligy. V semifinálovém duelu Finar Four, které se v sobotu konalo v Chrudimi, udolali obhájce titulu Přerov. Ve finále poté rozstříleli Brno 10:2. Jihomoravané se do souboje o zlato dostali přes Černošice, které v zápase o třetí místo přestřílely Night Birds. Vše důležité včetně hodnocení trenéra vítězného týmu v souhrnu.

Přerov narazil na Rats, lídra skupiny Západ, po vyřazení lídra skupiny Východ Zlína ve čtvrtfinále play-off. Pražané se po gólech Lukáše Bednaříka a Tomáše Rubeše dostali do dvoubrankového vedení, za „Sovičky“ ale odpověděli Tomáš Hanák a Jakub Navrátil. Přerovští pak dokázali srovnat ještě na 3:3 a 4:4, ztrátu po druhé trefě Plose z 23. minuty ale už nedotáhli. Rats zvítězily 5:4 a postoupily do finále, Night Birds čekalo utkání o třetí místo.

Finálovým vyzyvatelem týmu z hlavního města České republiky se stal zástupce druhého největšího města Brna. Jihomoravané proti Černošicím v prvním dějství otočili skóre z 0:1 na 3:1 a náskok, který se různě měnil až na třígólový, už nepustili. Dva góly v dresu Mission Roller zaznamenali v semifinále Filip Barus a Pavel Strýček, branka prvně jmenovaného z 30. minuty byla nakonec vítězná. Tygrům nestačily na postup ani dvě trefy Daniela Kružíka, s Brnem prohráli 3:6. 

Černošičtí se poté s Přerovem přetahovali o bronz. Na straně Středočechů dvakrát udeřil znovu Kružík, k němuž se přidal Petr Kafka. Naděje Night Birds na medaili zase drželi dvougóloví Adam Holík s Navrátilem. O rozhodující moment zápasu se v 37. minutě postaral právě Kružík, po němž ještě vedení Tygrů dvakrát zvýraznil Kafka. Černošice porazily Přerov 9:6 a skončily třetí, Night Birds tentokrát na cenný kov nedosáhli.

Zápas o titul nakonec dopadl vysokým vítězstvím Rats. Ty si během prvního poločasu vytvořily pohodlný pětibrankový náskok, který po přestávce ještě navýšily. Brňané skóre pouze dvakrát zkorigovali a Pražané se po výsledku 10:2 mohli radovat z poháru pro českého šampiona. Dvěma góly jim k trofeji pomohli Oscar Flynn, Tomáš Rubeš, Petr Hašek i Martin Tvrzník.

Pořadí
1. IHC Prague Rats
2. Mission Roller Brno
3. SK Černošice
4. HC Night Birds Přerov

Výsledky
Semifinále | IHC Prague Rats – IHC Night Birds Přerov 5:4
Semifinále | Mission Roller Brno – SK Černošice 6:3
O 3. místo | IHC Night Birds Přerov – SK Černošice 6:9
Finále | IHC Prague Rats – Mission Roller Brno 10:2

Fotogalerie

Zobrazit fotografie