Rozhodnutí STK: Pro neoprávněný start byly Uherskému Hradišti odebrány medaile z Final Four přípravek

Rozhodnutí STK: Pro neoprávněný start byly Uherskému Hradišti odebrány medaile z Final Four přípravek
autor fotografie: Juniorský hokej

Z důvodů porušení propozic a soutěžního řádu došlo ke kontumaci utkání semifinále Final Four přípravek ve prospěch týmu HC Lvi Břeclav a mužstvu HC Uherské Hradiště byly odebrány stříbrné medaile a pohár za 2. místo na turnaji MČR v Kroměříži. Uherské Hradiště na turnaji obsadí 4. příčku.

Odůvodnění:
Dle dodatečného zjištění došlo v zápasech Final Four kategorie přípravky (ročník 2013 a mladší) k hrubému porušení soutěžního řádu a propozic soutěží, když do utkání č. 738 a 740 nastoupil v ČUKS neregistrovaný, hráč ročník nar. 2012.

Trenér klubu HC Uherské Hradiště se k celé události, v žádosti o písemné vyjádření, doznal a převzal za ní plnou odpovědnost a zároveň rezignoval na všechny funkce v klubu se zaměřením na inline hokej.

Došlo k nejhoršímu možnému provinění, když byl podvodem do utkání neoprávněně nasazen hráč staršího ročníku, který svým výrazným bodovým příspěvkem pomohl týmu k postupu do finále soutěže.

Celá záležitost je o to závažnější, že k tomu došlo při vrcholu soutěže a v medailových zápasech, kde zejména u dětí jsou vítězné a poražené emoce několikanásobně větší než při běžném utkání.

STK důkladně zvážila celou situaci i argumenty písemného prohlášení trenéra HC Uherské Hradiště a usnesla se, že nelze dojít k jinému rozhodnutí než je shora uvedeno. Navíc celá záležitost bude předána DK ČUKS sekce inline hokeje k dalšímu řízení.

Konečné pořadí Final přípravek po rozhodnutí STK:

1. IHC Devils Zlín
2. HC Lvi Břeclav
3. IHC Night Birds Přerov
4. HC Uherské Hradiště