Česká devatenáctka nezvládla důležitý zápas se Slovenskem a o medaile si nezahraje

Česká devatenáctka nezvládla důležitý zápas se Slovenskem a o medaile si nezahraje

Naděje českého týmu na cenné kovy zhasly. Reprezentační devatenáctka se Slovenskem brzy prohrávala o tři branky a nedokázala v utkání vedení soupeře dotáhnout. Závěrečná hra vabank přinesla jen další slovenské branky. Češi budou hrát pouze o prezidentský pohár na letošním evropském mistrovství.

Češi stejně jako v prvním utkáním s Finskem prohrávali a dokonce brzy i o tři branky. V 5. minutě využil chyby v české obraně Matej Golais, o minutu později se pod rameno Lequina trefil Dominik Kiss a v 7. minutě mířil přesně Ivan Berčík.

V deváté minutě snížil na 1:3 Adam Hamrla střelou z pravého kruhu, jenže to bylo z české strany v první polovině vše.

Ač českému týmu vyšel vstup do druhé poloviny po gólu Matyáše Berana, který byl důrazný před brankou a dorazil střelu Nováka, brzy přišla branka Slovenska. Ve 25. minutě se Češi nadechovali ke srovnání, jenže Sebastián Šučič zchladil soupeře gólem na 4:2.

Poslední naději vystřelil ve 28. minutě Lukáš Novák, jenže vzápětí přišlo oslabení a později i pátá slovenská branka Branislava Fatula. Nic nezměnil ani závěr, v němž se Slovensku povedlo skórovat ve hře bez brankáře.

Česko – Slovensko 3:7 (1:3)

Branky a nahrávky: 9. Hamrla (Zdeněk), 22. Beran (Novák), 28. Novák (Komínek) – 5. Golais (Tibenský), 6. Kiss (Šučič), 7. Berčík (Fatul), 25. Šučič (Kiss), 31. Fatul (Berčík), 37. Kiss (Krchňavý), 39. Kiss

Česko: Lequin – Dunda, Dobner, Komínek (A), Beran, Hanák, Hamrla, Žmola, Zdeněk (A), Žaba, Novák, Vosmik, Šimek (C).

Slovensko: Ferkodič (Dužek) – Golais, Tibenský, Krchňavý, Končír, Kiss, Chudý, Valent (C), Šramatý, Šučič, Tóth, Fatul, Berčík.