Reprezentace do sedmnácti let se prostřílela do semifinále!

Reprezentace do sedmnácti let se prostřílela do semifinále!

Český tým do sedmnácti let zvládl důležité utkání s Namibií a může se těšit na bitvy o medaile. Češi si postup zajistili po výsledku 15:0 a v semifinále je čeká Itálie. Vyzyvatel českého týmu v turnaji potrápil nejednoho soupeře, a tak Češi nastoupili s respektem, který ale brzy opadl a bylo patrné, kdo směřuje za postupem.

Úvodní minuty rozhodly o údělu důležitého utkání, které určilo postupujícího do semifinále. Češi získali dvěmi brankami Uřičáře a Mozra ve 2. a 3. minutě klid, naopak soupeř brzy rezignoval. Český tým z převahy postupně těžil víc a víc, aby další branky přidali dvakrát Adamec, Koudela, Lempach a Uříčář.

Druhá polovina rovněž patřila Čechům. Do branky se postavil Jiří Weber, který nahradil bezchybného Robina Šejbu, jenž dokázal vyřešit několik nebezpečných šancí soupeře. A dobře si vedl i Weber, který zlikvidoval trestné střílení soupeře. Druhou polovinu gólově opět načal Uříčář. S góly se přidali následně i dvakrát Koudela s Nesrstou i Fehérem. Jednu trefu obstaral Řivnáč.

Česko – Namibie 15:0 (7:0)

Branky a nahrávky: 2. Uřičář (Nesrsta), 3. Mozr (Dufek), 8. Adamec, 11. Koudela (Lorenz), 13. Adamec (Fehér), 18. Lempach, 19. Uřičář (Mozr), 22. Uřičář (Fehér), 27. Řivnáč (Mozr), 29. Koudela (Lempach), 30. Nesrsta (Uřičář), 36. Fehér, 39. Fehér, 40. Koudela (Lorenz), 40. Nesrsta (Řivnáč).

Česko: Šejba (21. Weber) – Adamec, Uřičář, Lorenz (A), Fehér, Dufek, Řivnáč, Vlk, Jindrák (A), Nesrsta, Lempach, Mozr (C), Koudela.

Namibie: T. Oosthuizen (21. Du Toit) – Kirchner (A), L. Borstlap, T. Borstlap (C), Tjaahapi, J. Oosthuizen, Wohlers, Guttzeit (A), Schütt, Spall, Van der Merwe, Miranda, Ihms.