Češi si o zlato nezahrají, v přestřelce nestačili na Francouze

Češi si o zlato nezahrají, v přestřelce nestačili na Francouze

První prohra na turnaji odsoudila český národní tým k zápasu o bronz. Češi v přestřelce s Francií tahali za pomyslný kratší konec provazu a po prohře 4:7 si o zisk cenného kovu zahrají v neděli proti Italům, kteří nestačili ve druhém semifinále na Španělsko.

Francouzským hokejistům vyšel úvod zápasu, kdy odskočili do dvoubrankového náskoku. Češi ovšem nesložili zbraně a manko snížili zásluhou Patrika Šebka, jenž pověsil bekhendovou střelu nad levé brankářovo rameno, o vyrovnání se v 9. minutě postaral přesilovkovou trefou Tomáš Rubeš.

Češi pokračovali v aktivním pojetí hry, ale místo obratu přišly do konce úvodního dějství dva tvrdé direkty od soupeře, v rozmezí 61 vteřin mířili do černého Gauze s Godanem a do kabin tak šla Francie s dvoubrankovým náskokem v zádech.

Gól naděje vsítil Marek Loskot, když ve 26. minutě nejprve zachytil vyhození po mantinelu, aby vzápětí uspěl ne úplně povedenou, ale o to účinnější forhendovou střelou mezi betony, čímž zadělal na drama.

Kýženého vyrovnání se česká reprezentace nedočkala, Francouzi trestali i drobná zaváhání soupeře a postupně si vybudovali čtyřbrankový náskok, v závěrečných vteřinách Patrik Šebek uspěl v přečíslení střelou zápěstím o pravou tyč, čímž kosmeticky upravil výsledek na konečných 4:7 z pohledu českého týmu.

Česko v bitvě smutných semifinalistů vyzve v neděli v 15 hodin Itálii, finálové střetnutí obstará Francie se Španělskem.

Česko – Francie 4:7 (2:4)

Branky a nahrávky: 5. Šebek (Kuták), 9. Rubeš (Loskot), 27. Loskot, 40. Šebek – 1. Langlois, 4. Allo (Langlois), 15. Gauze (Farmer), 16. Godano (Langlois), 36. Langlois (Kerkhove), 36. Godano (Faucherand), 38. Langlois (Renou).

Česko: Schejbal – Loskot, Kafka (C), Rubeš, Školoud, Bernad (A), Šebek (A), Kuťák, Jindra, Slavíček, Vyoral, Šimek, Andrýsek.

Francie: Lefebvre – Kerkhove, Allo, Renou, Faucherand (A), Gonzalez, Langlois (C), Mahieu, Discazaux, Caillat, Farmer, Godano, Gauze, Machy (A), Sableau-Fichter.