Sedmnáctka je ve finále! Itálii zdolala 5:2

Sedmnáctka je ve finále! Itálii zdolala 5:2

Česko má přeci jen jednu medaili z evropského šampionátu už jistou. O to se postarala reprezentace do sedmnácti let, která v semifinálovém zápase dokázala porazit 5:2 Itálii. Češi měli dobrý vstup do zápasu, jenže pak dvakrát inkasovali a zdálo se, že Italové jsou na koni. Jenže opak byl pravdou a další góly už padaly jen do italské branky.

Češi měli lepší vstup do zápasu a ve druhé minutě zvonila tyč italské branky. Soupeř brzy ale dostal k dispozici přesilovku, jenže v ní si Češi také vykoledovali faul a po skončení trestu Adamce šli do vedení. V poslední vteřině početní výhody se trefil Štěpán Lempach. Italové chtěli rychle odpovědět, ovšem Šejba byl jistotou pro svůj tým. Načež přišla branka na 2:0. V 10. minutě operoval před brankou Tomáš Lorenz, aby se pak k puku dostal Filip Jindrák, který zvýšil na rozdíl dvou branek.

Ještě lépe mohlo být, pokud by se českému týmu povedlo využít prodlouženou čtyřminutovou přesilovku, jenže Italové se ubránili. A v závěru první části ještě udeřili. Luca Cortese se trefil z otočky a Češi znervózněli, což se projevilo ihned po přestávce, protože Bernardo Meconi srovnal na 2:2.

Jenže o minutu později utlumil italskou euforii Štěpán Lempach, který se štěstím překonal Gallivanoneho podruhé. A za další minutu se k zakončení dostal na pravé straně Alex Nesrsta, jenž navýšil stav na 4:2, což soupeře doslova opařilo. Italové nedokázali najít cestu přes českou obranu a ani v závěrečné powerplay si nevypracovali větší tlak. Jejich risk navíc potrestal dvanáct vteřin před koncem utkání gólem na 5:2 Alex Nesrsta.

Česko – Itálie 5:2 (2:1)

Branky a nahrávky: 7. Lempach (Dufek), 10. Jindrák (Lorenz), 23. Lempach, 25. Nesrsta (Mozr), 40. Nesrsta – 20. Cortese, 22. B. Meconi (Cortese).

Česko: Šejba – Adamec, Uřičář, Lorenz (A), Fehér, Dufek, Řivnáč, Vlk, Jindrák (A), Nesrsta, Lempach, Mozr (C), Koudela.

Itálie: Gallivanone – B. Meconi, Oro (A), Cortese (A), Sesana, Novara, Marini, Buratti (A), Carli, Quartuccio, Cioccolanti, Rossetto, R. Meconi (C).