Česká sedmnáctka na mistrovství Evropy v Belgii vybojovala stříbro!

Česká sedmnáctka na mistrovství Evropy v Belgii vybojovala stříbro!

Reprezentace do sedmnácti let ve finále evropského šampionátu v Charleroi prohrála ve finále s Francií, když nedokázala vyzrát na vynikajícího brankáře Rastella. Zápas rozhodla branka z 27. minuty, na kterou český tým nedokázal najít odpověď. Francouzi tak oplatili Čechům porážku ze skupiny o postup do semifinále a mohou se radovat ze zlata.

Taktická bitva od prvních minut. Oba týmy věděli, o co se hraje a nikdo nechtěl udělat sebemenší chybu. První půle nenabídla atraktivní momenty a naopak byla plná soubojů. Několik příležitostí zlikvidoval český brankář Šejba a jeho protějšek Rastello, který v závěru úvodní poloviny zlikvidoval i akci Vlka s Adamcem.

Druhou část mohli gólem otevřít Lempach, ovšem pas před francouzskou branku byl příliš prudký. Naopak když francie ve 27. minutě získala puk na české polovině, měl Glenn Venin možnost dorazit střelu Labouze a puk se převalil až do české branky. Češi se snažili najít odpověď, jenže Francie srdnatě bránila. A tak dvě minuty před koncem dostal pas před branku Sami Bourokby, který zvýšil na 2:0 pro Francii a bylo hotovo.

Česko – Francie 0:2

Branky a nahrávky: 27. Venin (Oueslati Labouz), 39. Bourokba (Montaclair).

Česko: Šejba – Adamec, Řivnáč, Lempach, Jindrák (A), Fehér, Mozr (C), Nesrsta, Dufek, Lorenz (A), Uřičář, Vlk, Koudela.

Francie: Rastello – Venin, Bourokba, Ponsard, Faurite, Carreyre, Oueslati Labouz, Rampon, Fontanille, Montaclair, Caspani (C), Luyton, Demoncept.