Šup na kolečka! Mládežnické soutěže začínají už o víkendu

Šup na kolečka! Mládežnické soutěže začínají už o víkendu
autor fotografie: Ronald Hansel

První květnový víkend bude patřit zahajovacímu kolu českých mládežnických soutěží. V sobotu 4. nebo i v neděli 5. května se vrhnou do zápasů všechny kategorie – junioři, dorosencit, starší a mladší žáci i přípravka. Každé z nich pak letošní sezona vyvrcholí tradičním Final Four.

Juniorka

První kolo Extraligy juniorů proběhne v neděli 5. května. Na černošické půdě budou usilovat o body do tabulky domácí tygři, Roller Storm Praha, Devils Zlín a Night Birds z Přerova. Volno mají v úvodu nejvyšší juniorské soutěže týmy Prague Rats a Hořovic. V soutěži tentokrát bude chybět obhájce titulu, jelikož ILHK Hradec Králové bude nastupovat pouze v seniorských kategoriích.

Účastníci: IHC Prague Rats, IHC Roller Storm Praha, HC Cvočkaři Hořovice, SK Černošice, IHC Devils Zlín, IHC Night Birds Přerov

ROZPIS UTKÁNÍ


Dorost

JERSEY 53 MČR dorostu 2024 bude mít tentokrát skupiny Západ a Východ, jejichž účastníci si to ale rozdají i mezi sebou. V Čechách ale nejprve v sobotu 4. května poměří na Nikolajce síly dva pražské týmy – Rats a Roller Storm s hořovickými Cvočkaři. Na východě proti sobě taktéž v sobotu nastoupí Přerov, Zlín, Uherský Brod a Břeclav. Z titulu mistra republiky se naposledy radovali Night Birds, na jejichž hřiště se všechny moravské celky v prvním extraligovém kole sjedou.

Účastníci: Západ – IHC Prague Rats, IHC Roller Storm Praha, HC Cvočkaři Hořovice. Východ – IHC Devils Zlín, IHC Night Birds Přerov, IHC Kanci Uherský Brod, HC Lvi Břeclav

ROZPIS UTKÁNÍ – ZÁPAD | ROZPIS UTKÁNÍ – VÝCHOD


Starší žáci

Soutěž starších žáků se stejně jako loni bude skládat ze skupin Západ a Východ. V Čechách se na ploše smíchovské haly Nikolajka střetnou v neděli 5. května Prague Rats, Roller Storm Praha, Hořovice a Nová Paka. Na Moravě se ve stejný den utkají v Kroměříži domácí Hanáci, Boskovice, Uherský Brod a Zlín. Obhájce titulu Přerov má vzhledem k lichému počtu účastníků v prvním kole volno.

Účastníci: Západ – IHC Prague Rats, IHC Roller Storm Praha, HC Cvočkaři Hořovice, BK Nová Paka. Východ – IHC Devils Zlín, IHC Hanáci Kroměříž, IHC Night Birds Přerov, HC Boskovice, IHC Kanci Uherský Brod

ROZPIS UTKÁNÍ – ZÁPAD | ROZPIS UTKÁNÍ – VÝCHOD


Mladší žáci

První část JERSEY 53 MČR mladších žáků 2024 se uskuteční v Uherském Brodě. Vedle domácích Kanců se tu v sobotu 4. května představí také obhájce prvenství Kroměříž, zlínští Devils a přerovští Night Birds. Zlín získal na loňském finálovém turnaji stříbro, Přerov bronz.

Účastníci: IHC Devils Zlín, IHC Hanáci Kroměříž, IHC Night Birds Přerov, IHC Kanci Uherský Brod

ROZPIS UTKÁNÍ


Přípravka

V Boskovicích odstartuje JERSEY 53 MČR přípravek, jihomoravské město bude v neděli 5. května hostit turnaj s celkem šesti zápasy. Mezi sebou si to rozdají domácí Boskovice, Břeclav, Zlín a Přerov.

Účastníci: HC Boskovice, HC Lvi Břeclav, IHC Devils Zlín, IHC Night Birds Přerov

ROZPIS UTKÁNÍ